Pretraživanje

Najvažnije je uživanje u trenutku – Katarina Krvavica (89)

Umirovljenica Katarina Krvavica stanovnica je Doma Centar, a s nama je podijelila svoju zanimljivu životnu priču i otkrila nam kako izgleda njezina svakodnevica te kako održava vitalnost.

Katarina je radni vijek provela radeći kao medicinska sestra zavidne reputacije. Posljednjih dvadeset godina radnog staža radila je u Klinici za plućne bolest Jordanovac. Unijela je mnogobrojne promjene u način rada i izmijenila percepciju rada medicinskih sestra u Zagrebu, a mnoge kolegice i kolege i danas su joj zahvalni na doprinosu struci. Njezin nadimak 'Plavi anđeo' otkriva kako je nije krasila samo stručnost, već i srdačnost prema pacijentima. Katarina se rado prisjeća anegdota iz prošlosti, kako oni poslovnih tako i privatnih, a na svojem primjeru pokazuje i kako se može uživati u sadašnjosti.

Svaki radni dan Katarina se budi i odlazi na plivanje, a nakon toga ispija kavu i preslušava dnevne novosti. Zbog problema s vidom, uz pomoć svojeg, kako ističe, voljenog 'plejera' preslušava audioverzije članaka i mnogobrojne romane. Uz plivanje i čitanje, tri puta tjedno odrađuje i gimnastičke vježbe, uči strane jezike, a vikendom su joj na rasporedu nordijsko hodanje i obiteljska druženja.

Hladnoća je ne sprečava da izlazi iz Doma i odlazi na različite aktivnosti, problemi s vidom otkrili su joj novi način informiranja i uživanja u knjigama, a njezina volja pomaže joj da, kako u šali kaže, ne stari. Vedrinu i pozitivan duh zadržala je jer, kako ističe, živi i uživa u trenutku, a to rado preporučuje i drugima.