Pretraživanje

Advent u Zagrebu dobiva tri nove lokacije!

Zagrebački advent, koji su posjetitelji turističkog portala European Best Destinations posljednjih godina proglašavali najboljom takvom manifestacijom u Europi, započet će 1. prosinca i trajati do 6. siječnja 2019., a ove godine poseban naglasak bit će stavljen na kulturne događaje koji će Zagrepčane i njihove goste uvesti u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića.
Uz uobičajena događanja i lokacije, organizatori su pripremili i novitete. Naime, pokušat će "smanjiti konzumerizam i vratiti blagdansko ozračje" te su zato osmislili niz kulturnih i glazbenih festivala u crkvama, kulturnim institucijama i otvorenim prostorima, a klasičnom glazbom žele vratiti duh i ljepotu božićnog vremena.
Advent u Maksimiru
Kao nova lokacija predstavit će se "Advent u Maksimiru", zabava za cijelu obitelj u suradnji sa Zoološkim vrtom.
Filmski advent
Novost je i "Filmski advent" u kinu Europa, gdje će se prikazivati božićni filmovi za sve uzraste, a i Prolaz sestara Baković prigodno će biti uređen kao set za snimanje božićnih filmova.
Advent Stara Tkalča
"Advent Stara Tkalča", gdje će biti prikazani tradicionalni obrti i duh najstarijih zagrebačkih naselja Gradeca i Kaptola, idealna je prilika da osjetite duh "starog Zagreba".
Tijekom Adventa održat će se i osam različitih festivala, s naglaskom na klasičnu glazbu, te niz prigodnih izložbi. Bit će manje ugostiteljskih i suvenirskih kućica, a promovirat će se ideje održivog turizma većom upotrebom recikliranih proizvoda.
 
 
Novosti