Pretraživanje

„Dani scenske igre“ u Domu za starije osobe Medveščak

Scensko stvaralaštvo jedna je od aktivnosti kojoj Dom za starije osobe Medveščak posvećuje osobitu pozornost. Naime, Dom već devetnaest godina omogućuje dramskim skupinama zagrebačkih domova za starije osobe, kao i sve većem broju gostiju iz okolnih gradova, susrete i sudjelovanje u manifestaciji „Dani scenske igre“. Na ovogodišnjoj manifestaciji, koja se održala 4. i 5. prosinca, dramske skupine iz zagrebačkih domova te gosti iz Koprivnice, Siska, Karlovca, Varaždina i Bjelovara izveli su 17 skečeva i oduševili publiku.

Manifestacija je ujedno natjecateljskog karaktera, a pomno odabrani članovi stručnog žirija, uglavnom  poznati glumci, redatelji ili scenaristi, odabiru najbolji skeč, glumicu i glumca te najbolji tekst. Ove godine ulogu članova žirija preuzeli su glumica Jelena Miholjević, glumac Ivan Magud te dugogodišnja sudionica manifestacije, korisnica Doma Medveščak Marija Ležaić. Nagradu za najbolji skeč osvojio je domaćin, Dom za starije osobe Medveščak, sa skečom „Idealan brak“.  
Uz samo dramsko natjecanje, manifestaciju prati i bogat kulturno-zabavni program. Okupljeni su tako imali priliku poslušati božićni koncert studenata Muzičke akademije, plesati salsu uz Plesni centar „Salsa“ te pogledati nastup folklorne skupine Projekta gerontološki centar Doma za starije osobe Medveščak i dječjeg vrtića Različak, a kao gost iznenađenja nastupila je vokalna grupa Gospodnetić singers.
Vidimo se iduće godine na jubilarnim 20. „Danima scenske igre“!
Novosti