Pretraživanje

Promocija publikacije ''Alzheimer stripoteka'

Dom za starije osobe Sveti Josip Zagreb 29. studenoga 2018. godine u 13 sati u prostoru ZgForuma u Gajevoj ulici 27, organizira promociju publikacije Alzheimer stripoteka. Publikacijom je kroz umjetnost stripa prikazano deset najčešćih simptoma demencije u situacijama koje su karakteristične za oboljele.

Strip je podijeljen na situaciju (pojavnost simptoma) i reakciju, a pritom je prikazan prijedlog kako se u prikazanoj situaciji ponašati. Publikacija sadržava tekst o vrstama demencije i simptomima kao i tekst o oblicima skrbi dostupnima u gradu Zagrebu. U posljednjem dijelu publikacije navedene su informacije i smjernice članovima obitelji.

Publikacija je nastala kao rezultat djelatnosti doma u pružanju usluga dugotrajnog smještaja, cjelodnevnog boravka, pomoći u kući i savjetovališta Njegos. Naime, kako se osoblje u sklopu pružanja usluga susreće s osobama oboljelima od demencije i njihovim obiteljima, odlučili su osvijestiti širu javnost o problemu demencija. Istraživanja pokazuju da je u kampanjama vezanima uz podizanje svijesti o demencijama potrebno smanjiti strah i potaknuti pozitivne emocije, a edukacijski stripovi imaju snagu izazvati empatiju jer se čitatelji povezuju s likovima i pričom. Zbog toga je Dom za starije osobe Sveti Josip Zagreb odlučio upravo na taj način informirati javnost o bolesti

Novosti