Pretraživanje

Književni projekt u Booksi – Koja je tvoja priča?

Književni klub Booksa u rujnu je započeo s projektom "Koja je tvoja priča?", namijenjenim osobama starijima od 55 godina koje se žele baviti književnošću. To im je omogućeno u sklopu besplatnih radionica kreativnog pisanja poezije, proze i ilustriranja priča, čitateljskih klubova, susreta s domaćim piscima i spisateljicama te kolektivnim smišljanjem i pripovijedanjem priča, piše na stranicama Bookse.
Književni projekt u Booksi – Koja je tvoja priča?
Projekt će trajati do kraja 2019. godine, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Radionice kreativnog pisanja kratke priče vodi Zoran Ferić, jedan od najnagrađivanijih i najprevođenijih hrvatskih prozaista. Dorta Jagić, pjesnikinja s također mnogobrojnim nagradama za svoja djela koja su prevedena na desetak stranih jezika, mentorica je radionica poezije, a Ivana Bodrožić, autorica romana Hotel Zagorje i Rupa, koji su uspješno objavljeni na američkom tržištu, vodi Raspričavanja, društveno-kreativna događanja koja uključuju pisanje i pripovijedanje priča u društvu. Radionica ilustriranja priča povjerena je grupi Škart iz Beograda, čiji umjetnički i pedagoški rad pokriva širok spektar djelovanja – od izlaganja na Venecijanskom bijenalu, preko dizajna velikog broja različitih publikacija regionalne nezavisne kulturne scene do umjetničkih radionica s djecom bez odgovarajuće roditeljske skrbi.
Sve su aktivnosti u sklopu projekta "Koja je tvoja priča?" besplatne i otvorene za sve zainteresirane osobe s napunjenih 55 godina, no uz obveznu prijavu jer je broj mjesta za radionice pisanja i ilustriranja priča ograničen. Prijaviti se možete izravno u klubu Booksa u Martićevoj ulici 14d, na broj telefona 01/4616 124 ili na adresu elektroničke pošte booksa@booksa.hr.
''Reakcije su izvrsne i to nas veseli. Osobe starije od 55 godina dobile su još jednu sjajnu priliku za sudjelovanje i uživanje u književnosti na različite načine. Svakodnevno se javljaju s upitima i prijavama na radionice i pokazuju veliku želju za ovakvim aktivnostima. Štoviše, zanimanje je takvo da još nitko nije otkazao dolazak, što je svima koji su neodlučni dobar poticaj da nam se jave i pridruže'', poručila je Ana Profeta iz Bookse.