Pretraživanje

Mnogobrojne besplatne elektroničke knjige čekaju svoje čitatelje

Čitanje knjiga mnogima predstavlja omiljen način zabave i opuštanja tijekom cijelog života. Oni koji više nemaju prostora ili mogućnosti proširivati kućnu knjižnicu, uvijek se mogu prošetati do neke od Knjižnica grada Zagreba i posuditi pokoju knjigu. No, tehnologija nam je donijela i neke nove mogućnosti i izvrsne inicijative. Jedna je od njih i projekt BEK, odnosno Besplatne elektroničke knjige.
Mnogobrojne besplatne elektroničke knjige čekaju svoje čitatelje
Projekt BEK – Besplatne elektroničke knjige djeluje već 17 godina i korisnicima omogućuje da brzo, jednostavno i besplatno dođu do suvremenih domaćih i stranih naslova te ih čitaju na zaslonima svojih računala, tableta ili mobilnih telefona, i to gdje i kada god požele.
 
Na mrežnoj stranici elektronickeknjige.com svakog mjeseca možete pronaći po pet najčitanijih naslova iz poezije, proze i publicistike te vam oni, ako nemate ideju što čitati, mogu biti dobra nit vodilja.
 
Stranica je iznimno pregledna, knjige se preuzimaju jednim klikom, a unaprijeđeno je i prilagođavanje veličine teksta u knjigama, kao i navigacija unutar same knjige. Vrlo je jednostavno snaći se i u kazalu naslova i autora.
 
Samo neki od najnovijih književnih naslova koji vas čekaju na ovoj mrežnoj stranici su „Izlaz Zagreb jug“ Ede Popovića, „Mostovi“ Davora Mandića i „Kauč na trgu“ Dorte Jagić. Trenutačno je dostupno oko 170 naslova i svatko će posve sigurno pronaći nešto za sebe. Posljednji službeni podaci govore da su čitatelji tijekom 2017. godine preuzeli rekordne 63 503 besplatne e-knjige, a zabilježeno je i 130 659 online čitanja dostupnih naslova.
 
Ako ipak više volite listati knjige u fizičkom obliku i ako vas tehnologija brzo umara, imamo dobre vijesti. Elektroničke knjige, za razliku od komercijalnih izdanja, nisu zaštićene DRM-om (Digital Rights Management) pa, osim na računalu, ove knjige možete imati i u dobro poznatom tiskanom izdanju. Potrebno je samo dokument koji ste preuzeli putem mrežne stranice odnijeti u kopiraonicu i knjiga je vaša!