Pretraživanje

Pet korisnih mobilnih aplikacija za umirovljenike

Svi koji koriste pametne telefone znaju koliko im oni olakšavaju svakodnevni život. Također, na pametne telefone možemo preuzeti korisne mobilne aplikacije koje nam pomažu u različitim aspektima života – od zabave i zdravlja do povezivanja s drugim ljudima. Sve češće aktivno ih koristi i najmudrija populacija građana. Predstavljamo tako pet mobilnih aplikacija koje mogu biti korisne upravo umirovljenicima.
Pet korisnih mobilnih aplikacija za umirovljenike
 
  1. Aplikacija Pronađi moj uređaj
O popularnosti te besplatne Googleove aplikacije najbolje govori podatak da ju je na svoje mobilne telefone preuzelo više od 565 000 korisnika. Ako vam se katkad događa da ostavite telefon na mjestu na kojem ga inače ne ostavljate ili ga jednostavno negdje zagubite, ta aplikacija brzo će vam i jednostavno pomoći u njegovu pronalaženju.
  1. Podsjetnici za uzimanje lijekova
Postoji mnogo aplikacija koje služe kao podsjetnici na to da je vrijeme za uzimanje lijekova. U aplikaciju unesete ime lijeka, dan i vrijeme kada ga trebate popiti – i ona će vas na to bez greške upozoriti. Na taj se način više neće dogoditi da propustite svoju terapiju ili možda uzmete dvostruku dozu jer ste zaboravili da ste jednu već popili.
  1. Povećalo i svjetiljka u jednoj aplikaciji
Postoje aplikacije 2u1, pa tako u istoj aplikaciji dolaze i povećalo i svjetiljka. Povećalo je uvijek od velike pomoći prilikom čitanja deklaracija, različitih uputa za uzimanje lijekova ili, primjerice, cjenika u kafićima i restoranima. Svjetiljku možete upaliti kako biste dodatno obasjali predmet s kojeg nešto trebate pročitati.
  1. Audioknjige
Za one koji ne vide čitati ili im se oči brzo umaraju postoji mogućnost audioknjiga. Neke su aplikacije besplatne, dok se druge naplaćuju, što ćete moći otkriti jednostavnim pretraživanjem. Bez obzira na to želite li jednostavnije aplikacije s manje književnih naslova i nešto slabijom produkcijom ili visokokvalitetne koje se plaćaju, poput Audiblea, u moru aplikacija ovog tipa posve sigurno ćete pronaći idealnu za sebe.
  1. Skype
Mnogi od vas vjerojatno se već aktivno koriste ovom aplikacijom na svojim stolnim ili prijenosnim računalima. No, Skype se može jednostavno preuzeti i na mobilni telefon, što komuniciranje s djecom, rodbinom i prijateljima čini još bržim i jednostavnijim. Kvalitetu mobilnog Skypea potvrđuje i više od 10 milijuna korisnika koji ga imaju među aplikacijama na svojim pametnim telefonima.